torsdag 13 september 2007

Ett meddelande från van Doesburg

En månad sedan jag publicerade det senaste inlägget, jag skulle kunna påbörja en lång ursäkt, men låter istället Theo van Doesburg förklara sakernas tillstånd och ger er på samma gång ett exempel på hur ett uppslag i tidsskriften De Stijl kunde se ut:
Bara så att ni vet...

Det finns mycket att säga om De Stijl-gängets inflytande och intresse för den nya typografin vid den här tiden, men tyvärr inte särskilt mycket som direkt har att göra med Mondrian (så vitt jag vet i alla fall), därför sparar jag detta ämne till en framtida blogg och levererar istället ett bra, och famför allt ett väldigt typiskt, Mondriancitat och ett löfte om att inom några dagar komma med ett seriösare inlägg.


"The emotion of beauty is always hindered by the appearance of an object;the object must be abstracted from any figurative representation."Dagens Mondrian: Composition with grid 7

2 kommentarer:

Martin Janzon sa...

Ja, det var väl mest citatet som var behållningen med detta inlägg... Vi får rycka upp oss, alternativt ge upp och lägga oss i rännstenen. Båda alternativen känns rätt jobbiga, men så är väl livet en slyna också, antar jag.

Gabriel Larsson sa...

mmm...så sant som det är sagt, med nästa inlägg hoppas jag att jag ryckt upp mig och börjat få slynan dit jag vill ha henne.