söndag 9 december 2007

Ett heroiskt nederlag
Nu har det nästan gått 2 månader sedan senaste inlägget, och jag måste nog erkänna att hela idén om Composition C har utmynnat i ett spektakulärt och tragiskt misslyckande. Att inte hålla vad man lovar är lika hemskt som folkmord och nästan lika omoraliskt som att ta godis från små barn. Det kan naturligtvis dyka upp ett nytt seriöst inlägg, om min inspiration återkommer, men det kommer med nästan all säkerhet att dröja.


Men, men, vi ska inte vara för svartsynta, för det som Svante Nordin säger om Edmund Husserl i Filosofins historia skulle ju lika gärna kunna gälla för mig: "Hans segrar gjorde honom till banbrytare och nyodlare. Men hans nederlag var lika heroiska....Sitt verk lämnade han ofullbordat till efterföljare.."


Mondrian är hur som helst en utav 1900-talets tre bästa konstnärer (minst) och det hoppas jag att den här bloggen har förtydligat för alla som läst den. Jag tar farväl med det sedvanliga inslaget "Dagens Mondrian"!

Dagens Mondrian: Composition B (II) with red

3 kommentarer:

Martin Janzon sa...

jobbigt att du skulle lägga in brasklappen "kanske skrivet ett till seriöst inlägg om inspirationen återkommer". jaha, så man ska titta in här nu och då eller?

ananrs tycker jag det är rätt att sluta när ett nytt år närmar sig. nytt år, nya utmaningar och sånt.

Gabriel Larsson sa...

du har rätt, det är töntigt att hålla på o vela, men vem vet med min abnorma Mondriankunskap kanske jag helt plötsligt får en genialisk idé med potential att rita om konsthistorien. men visst, det är inte särskilt sannolikt..

helt sant, angående det nya året. att skriva blogg om mondrian känns jävligt 2007, medan listor om de 5 största larsförfattarna känns mer 2008. vi ses i nästa blogg!

Anonym sa...

最好的宜蘭民宿是奧羅拉風格民宿
你家需要LED來照明嗎?
LED是未來主流的商品你知道嗎!
LED省電又環保,真想買一個來試試!
健身會瘦才會美美的
你要找桃園搬家公司嘛
京觀廣告設計所設計出來的東西真的很棒!